Tandvårdsgruppen Bromma

BEHANDLINGAR

Hos oss kan du känna dig lugn, trygg och väl omhändertagen i en stressfri miljö.


Akut tandvård

Om du fått tandvärk eller om en tand eller fyllning gått sönder kan du behöva akut tandvård. Vi försöker alltid hjälpa dig samma dag. Det gäller även dig som är ny patient och inte varit hos oss tidigare.

Vi är måna om att så snabbt som möjligt hitta ditt problem så att vi kan lindra din smärta eller laga din trasiga tand.

Att gå regelbundet på tandundersökningar och rengöring samtidigt som man sköter om sina tänder hemma minimerar risken för akuttandvård. Skulle olyckan ändå vara framme och Du får tandvärk eller biter av en framtand så blir Du alltid erbjuden en tid samma dag. Skulle vi inte vara på plats under t.ex. helger och kvällar så hänvisar vi vart Du kan vända Dig.

Ibland är det inte lika akut och man kanske kan vänta några dagar, men vi ser alltid till att Du får hjälp så snart som möjligt. Vi finns till för Dig och för att Du ska få bästa möjliga service och känna Dig omhändertagen.

KONTAKTA OSS

Tandblekning

Kaffe, te, rökning, rödvin och normalt åldrande missfärgar tänder med tiden. Missfärgade och gula tänder kan vi enkelt åtgärda med en tandblekning som är oskadlig för dina tänder.

Det finns flera olika metoder att använda sig av för att bleka tänder: Laser, Zoom lampa, klinikblekning eller hemmablekning.

Blekta tänder på 1 timme

På vår klinik kan man bleka sina tänder på 1 timme eller få individuella skenor och bleka hemma.

Efter många års erfarenhet av tandblekning och resultatuppföljning så tycker vi och de flesta andra tandläkare att hemmablekning med skenor är det säkraste, bästa och kostnadseffektivaste sättet att få vitare tänder.

Bäst resultat

Vi har sett att det blir ”bäst” resultat med hemmablekning, och det håller i sig längre än andra metoder (efter 3 år är 70% fortfarande nöjda med färgen). Du kan själv anpassa hur mycket/lite du vill bleka och vilka tänder som kanske behöver blekas lite mer än andra. Du sparar dina skenor och fyller smidigt på med nytt blekningsmedel vid behov.

Hur går det till?

Vi träffas under två besök. Första gången tittar vi på tändernas färg och om eventuella lagningar/kronor finns. Viktigt är att du ska ha undersökt dina tänder och fått de rengjorda innan behandling med blekning. Eventuella kariesangrepp måste lagas innan blekningen. Allt detta hjälper vi dig med.

Ser allt bra ut så tar vi avtryck på dina tänder och skickar till tandtekniker som framställer individuellt anpassade skenor för dig. När du sen kommer tillbaka så provar vi ut skenorna och ser att de har rätt utformning. Vi tar bort eventuell tandsten och blästrar dina tänder. Efter det kommer vi berätta för dig precis hur du ska gå tillväga och vad som är viktigt att tänka på.

Behandlingen kan antingen ske dagtid, i 2-3 timmar/dag eller på natten medan du sover och tar då i 1-2 veckor.

Du får gärna komma på återbesök och visa upp dina fina vita tänder! Vi rekommenderar att du använder Opalescence tandkräm efter en tandblekning hos oss för att resultatet ska hålla längre och för att motverka nya missfärgningar.

KONTAKTA OSS

Tandimplantat

Vid förlust av en eller flera tänder kan man ersätta dessa med tandimplantat (titanskruvar) som opereras in i käkbenet. Allt utförs vid vår mottagning i Bromma. Du slipper glappande proteser och behöver inte slipa ner friska intilliggande tänder för att ersätta luckan med en bro. Tandimplantat blir som egna nya tänder som sitter fast. Vi arbetar med systemet STRAUMANN, som är världsledande på marknaden inom tandimplantat. STRAUMANN innebär en enda operation och en inläkningstid på 6-12 veckor. I vissa fall kan man få sina nya tänder inom 2 veckor.

Behandlingsgång:

1. Planering
Vi bjuder in dig till vår mottagning i Bromma för en undersökning och att ta röntgenbilder, för att bedöma benmängd och benkvalitet. Ofta behövs speciella röntgenbilder såsom panoramaröntgen och tomografi, en del av vår toppmoderna utrustning i mottagningen i Stockholm.

2. Operation
Implantatskruven opereras in i käkbenet under vanlig tandläkarbedövning, varefter det får läka in. Under in läkningstiden använder du din vanliga protes som vi justerar eller en provisorisk krona.

3. Avtryck
Efter 6-12 veckor bjuder vi in dig till ett återbesök på mottagningen i Stockholm, där vi tar avtryck på skruvarna och skickar till tandteknikern. I vissa fall kan avtrycket tas samma dag som operationstillfället och då får du dina nya tänder inom 2 veckor. När arbetet har kommit tillbaka från tandteknikern monterar vi i vissa fall först på ett mellanled, en s.k. distans.

4. Färdig konstruktion
Vid samma tillfälle sätts de nya tänderna på plats. Ibland väljer vi att sätta fast de nya tänderna direkt ovanpå titanskruven utan något mellanled.

Tandimplantat – Skötsel

Dina nya tänder sköter Du på samma sätt som egna tänder – med tandborstning och tandtråd, tandstickor eller mellanrumsborstar. Rökning försämrar prognosen för tandimplantatsbehandlingen.

KONTAKTA OSS

Kirurgi protetik

På Tandvårdsgruppen opererar vi och och drar ut visdomständer eller andra tänder som av vissa anledningar måste avlägsnas. I vissa fall måste ett imlplantat ersätta den förlorade tanden. Vi arbetar tillsammans med specialister. Vill du veta mer om implantat, gå in på fliken Implantat.

KONTAKTA OSS

Blästring / Airflow

Vill du komma för en uppfräschning och ta bort missfärgningar kan vi erbjuda dig airflow/ saltblästring. Airflow tar effektivt bort missfärgningar från tex kaffe, the, snus, rökning, rödvin mm. Saltblästringen är en stråle av vatten luft och bikarbonat. Den avlägsnar missfärgningar och beläggningar skonsamt och sliter inte på emaljen. Har du även lite tandsten som sitter hårdare än beläggningar tar vi även bort den med tandstensinstrument.

Blekning

Vi kan även erbjuda tandblekning. Vi tar då avtryck av dina tänder och en individuell blekskkena tillverkas för dig. Du bleker sen dina tänder själv hemma under noga uppsikt av oss. Du kan då välja mellan dag och nattblekning. Vi rekommenderar alltid en undersökning innan du bleker dina tänder om det var länge sedan du gjorde en sådan. Då kan vi kontrollera så du inte har hål/karies I sådant fall lagas dessa innan blekning.

Porslinfasader

Ibland räcker det kanske inte med att endast bleka dina tänder. Du som patient kanske inte är nöjd med form och utseende. Tillsammans med dig försöker vi komma fram till vad just du inte är nöjd med och vill förändra. Vad har du för förväntningar och vad kan vi göra för att uppnå dessa. Vi kan då erbjuda dig porslins fasader även kallad skalkrona Man slipar lite på emaljens ytskikt och ersätter det med porslin. Därefter tar man avtryck som skickas till tandtekninker där de tillverkar din porslins fasad. Med fasader kan man bygga ut mellanrum/glipor mellan tänder även kallat diastema, justera sneda tänder, trasiga spruckna tänder. Tänder med emaljstörning/fläckar mm.

Amalgamsanering

Amalgamsanering innebär att man under kontrollerade former avlägsnar amalgam och byter ut det mot plastfyllning eller poslin.

Hel Porslinskrona

Om din tand har gått sönder så pass mycket att det inte räcker med en plastfyllning kan man behöva göra en krona helt i porslin. En hel porslinskrona omsluter din tand runt om och hela tuggytan vilket gör den mer tålig och skyddar din tand från att gå sönder igen. Tandläkaren slipar och formar din tand och tar sedan avtryck som skickas till tandtekniker där dom tillverkar din porslinskrona.

KONTAKTA OSS

Osynlig tandställning

Här på Tandvårdgruppen Bromma kan du få tandreglering med Invisalign-metoden. Invisalign är en ny sorts tandreglering utan skruvar, fästen eller trådar. Med hjälp av 3D-teknik tillverkas istället skenor av plast som förflyttar tänderna lite i taget till sin rätta plats i munnen.

Smidigare tandreglering

Invisalign har många fördelar:
– Skenan är gjord av genomskinlig plast, praktiskt taget osynlig
– Innehåller inga metalldelar
– Eftersom skenan saknar fästen eller trådar kan den tas ut när du inte vill att det ska synas att du har tandställning
– Enkel att ta ut när du äter
– Enkel att ta ut när du borstar tänderna
– Uppskattad som en bekväm och diskret metod att reglera tänderna

KONTAKTA OSS

Tandlossning

Tandköttsinflammation (gingivit) orsakas av bakterier i plack och tandsten. Dessa ger rött, svullet och lättblödande tandkött. Behandlas gingiviten i tid så kan man uppnå en fullständig utläkning, men tillåter man processen att fortskrida så uppstår så småningom tandlossning (parodontit), vilket innebär att bakterierna har orsakat nedbrytning av tandens stödjevävnad.

Rökare löper 3-5 gånger högre risk att drabbas av parodontit p.g.a. ett försämrat immunförsvar än icke-rökare. Forskningen har också kunnat visa att de som inte uppnår någon förbättring trots behandling oftast är rökare.

Gingivit och parodontit kan förebyggas och åtgärdas med god munhygien och regelbundna besök hos vår tandhygienist som tar bort tandsten, putsar och polerar samt informerar och instruerar dig i hur du bör sköta dina tänder. Det är alltid bättre att förebygga en sjukdom än att behandla den och ju tidigare behandlingen sätts in desto större utsikter att nå ett gott resultat.

KONTAKTA OSS

Barntandvård

Barn och ungdomar har rätt till avgiftsfri tandvård till och med det år de fyller 23.

KONTAKTA OSS

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/customer/www/tandvardbromma.se/public_html/wp-content/plugins/medicare/medicare.php on line 109
Tanvårdgruppen Bromma

Kontakta oss

Vi nås bäst via telefon eller e-post, tveka inte att kontakta oss om du har någon fråga.


EMERGENCY CONTACT

Free call 24/7
+1555 6761 020HOME VISIT

Chargeable call 24/7
+1777 6761 050Follow us

Our Activity

Organically grow the holistic world view of innovation empowerment.Copyright by Tandvård Bromma 2019. All rights reserved.